Gåtfullt 31

Gåtfullt 31 - vem är det?

Uppdaterad 8 september 2008: Gåtan löst!

 

 

Ledtråd 1:

Gåtfullt 31 - ledtråd 1


Etiketter: bildgåtor, gåtor
Prenumerera på denna blogg medelst RSS

8 kommentarer till “Gåtfullt 31”


 1. 1 Wilhelm

  Jag vet inte om jag mentalt klarar ännu en gåta. Och i det här fallet ser jag rakt in i ett djupt mörker. “Hetär” var min första tanke, genant nog. Men varför skulle en sådan avbildas på detta sätt? Syndiga axlar… Hm. La belle epoque? Nja, något med bildens påtagligt goda kvalitet gör mig fundersam. Nellie Melba har satt sig på min hjärna och jag får dra till med henne i brist på tankekraft.

 2. 2 Stefan
  Twitter: @rimm

  Nja, till dess att första ledtråden publiceras (imorgon!) så blir det nog till att tanka tankekraft, ty Nellie Melba är det då inte.

 3. 3 P-E Fronning
  Twitter: @http://martinklasch.blogspot.com

  Jag tror inte på’t och kan inte koppla’na med ledtråden men bara för att jag till slut fann namnet jag sökte så klämmer jag till med Lillie Langtry. Hej hopp!

  Senaste blogginlägget från P-E Fronning: Flickr: Immunologists

 4. 4 Wilhelm

  Kan det vara Margaret Molly Tobin Brown? Den osänkbara? Som alltså överlevde Titanic? Om jag ser rätt är farkosten Gemini 9. En av besättningsmännen hette Bassett. Var inte Brown kompis med kvinnorättskämpen Bassett? Nej, nu är jag väl ute och cyklar.

 5. 5 Stefan
  Twitter: @rimm

  Hoppsan, här är man ledig för helgen och missar ljudet av nedtrillande poletter.

  Det rätta svaret är alltså Margaret Brown (1867-1932): Titanic-överlevare – vilket blev upphovet till namnet The Unsinkable Molly Brown – societetsdam, filantrop och kvinnosakskämpe.

  Ledtråd 1 är Gemini 3 som lyfter. Rymdkapseln hade givits namnet Molly Brown i en from förhoppning att den, till skillnad från föregångaren Liberty Bell 7, skulle avstå från att gå till botten vid återkomstens nedslag i havet.

  Sålunda: hatten av för ett mycket bra – och snabbt – jobb!

  En ny gåta kommer i början av oktober.

 6. 6 P-E Fronning
  Twitter: @http://martinklasch.blogspot.com

  “Hjärtliga gratulationer” sa förloraren bistert. 😉
  “I början av oktober”??!! Hur ska man klara sig tills dess har du tänkt?
  Nå, det blir till att bruka knarkotika för att fylla tomrummet då.
  Ojojoj!

  Senaste blogginlägget från P-E Fronning: Vintage Ad: Nyponsoppa

 7. 7 Wilhelm

  Oktober blir bra. Jag är fullkomligt utmattad!

 8. 8 P-E Fronning
  Twitter: @http://martinklasch.blogspot.com

  Vila du på lagrarna Wilhelm. En annan ska på höghöjdsträning i Anderna och sen blir det andra bullar.

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.