Se, hör och tig

Draperi

Offentliga nöjenOffentliga nöjenAnimalisk magnetism, spiritism, dresserade kanariefåglar, mekanisk figurteater, fyrverkeri, grotesk dans, kabyler, herkuliska kraftövningar, jättar, dvärgar, buktaleri, tyrolersång, ap- och hundteater, lindansare, karuseller, mikroskop, egyptisk magi, vattenkonster, trumkonserter, luftfärder…

De flesta av 1800-talets offentliga nöjen tycks ha gått förlorade, men Åbo Akademis bibliotek bjuder med sin samling affischer från 1800-talet på glimtar från en svunnen värld av magi och underhållning.

“Se, hör och tig”, lyder teateraffischens devis, och det är kanske bara att instämma.

Offentliga nöjen


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

Kanske relaterade inlägg

0 kommentarer till “Se, hör och tig”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.