Märkliga montage

SvD-montageEn anledning så god som någon att besöka Svenska Dagbladets webbplats måste vara de kreativa och fantasifulla bildmontage som ofta illustrerar artiklarna. Till skillnad från kvällstidningarnas vanligtvis ganska taffliga montage, ser vi här små mästerverk i miniatyr: inte sällan bisarra, absurda, surrealistiska – och underhållande.

Tag till exempel bilden till höger, som illustrerar en artikel om hur flera personer ur den tidigare Clinton-administrationen försökt stoppa en tv-serie om elfte september-attentaten. Jämför Bill Clintons diminutiva huvud med Madeleine Albrights gigantiska uppenbarelse, där hon grönblek, halvgenomskinlig och iförd cowboyhatt (!) tornar upp sig vid de brinnande tvillingtornen.

En artikelillustration som väcker långt fler frågor än den besvarar – kanske ser vi här stor konst i litet format.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

2 kommentarer till “Märkliga montage”


  1. 1 UL-Tomten

    Är det inte Jimmy Hoffas ansikte där i röken?

  2. 2 Stefan Rimm
    Twitter: @rimm

    Tja, om inte annat så tycks han ju ha gått upp i rök

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.