Tillbaka till del.icio.us

del.icio.usFurl, Spurl, Blinklist, del.icio.us, Blogmarks, Ma.gnolia, Simpy… det finns idag förmodligen fler tjänster för sociala bokmärken än vad som är praktiskt överblickbart. Själv har jag nu – efter att ha testat ett flertal av tjänsterna – beslutat mig för att hålla mig till en enda, nämligen del.icio.us.

Den första anledningen till detta val är enkelheten. Just nu behöver jag egentligen inte fler funktioner än möjligheten att spara länkar, etikettera dessa och kanske infoga en kort beskrivning, och del.icio.us erbjuder just detta. Dessutom är gränssnittet enkelt och låter sig därtill manipuleras med allehanda verktyg. Den senare varan är det gott om, vilket kanske kan förstås mot bakgrund av vad som också är den andra anledningen till att jag valt del.icio.us: den stora användarbasen.

del.icio.us är en av de allra äldsta tjänsterna för sociala bokmärken, och har under åren fått mängder av användare, med mängder av taggade länkar. Att en social bokmärkestjänst rent kvantitativt har ett rejält underlag för länkrekommendationer och liknande, är faktiskt inte att förakta – särskilt inte när så många olika tjänster konkurrerar om “bokmärkarnas” gunst.

Mina senaste del.icio.us-bokmärken visas i denna bloggs högerspalt. Samtliga mina bokmärken finns att beskåda här, och därtill finns ett RSS-flöde med vars hjälp man kan prenumerera på de senaste länkarna.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

5 kommentarer till “Tillbaka till del.icio.us”


 1. 1 Bengt

  Stefan: Del.icio.us är det bästa och enklaste precis som du säger. Det har också den största användarbasen.

 2. 2 isecore

  Del.icio.us har jag faktiskt inte testat, men jag är barnsligt förtjust i StumbleUpon, som på sätt och vis är en tjänst för sociala bokmärken. Jag vet inte om Del.icio.us har samma funktion, men i SU kan man slumpvalt hoppa runt bland de siter som användarna har “tummat”. Man ger nämligen betyg om man gillar nåt, tumme upp för att man gillar det eller tumme ner. Sedan använder SU dessa tummar för att skicka en till siter som andra med samma intressen har tummat upp.

  Vanebildande så det förslår!

 3. 3 Stefan Rimm
  Twitter: @rimm

  Jo, just när det gäller rekommendationsbiten finns det förmodligen flera tjänster – bland annat StumbleUpon, men också till exempel Furl – som är mer sofistikerade än del.icio.us. Den senare tjänsten har å andra sidan, som tidigare sagts, ett större användarunderlag vilket kanske ger bättre underbyggda rekommendationer.

  Jag antar att det hela i slutändan blir en smakfråga.

 4. 4 isecore

  Absolut, smaken är säkerligen som baken. Jag har inte fallit för Del.icio.us men däremot föll jag pladask för StumbleUpon.

 5. 5 Robin

  Samma här! StumbleUpon slår del.icio.us när som helst. Mycket snabbare och smartare system! Du behöver inte tagga sidor som någon redan taggat. Ett betydligt trevligare profil och social system. Enkelheten i att hitta nya intressanta sidor. Det smarta systemet som gör att ens stumblingar förbättras. Enkelheten i channelsurfningen.

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.