Nytt publiceringsverktyg (igen)

Även jag har nu alltså följt med i den senaste tidens strömhopp från b2evolution till WordPress, precis som tidigare bland andra Patrick, Bengt och Petter.

Därmed har jag brutit ett av de bloggnyårslöften dristade mig till vid årsskiftet:

Hålla fast vid nuvarande publiceringsverktyg och inte lägga allt för mycket tid på den tekniska lösningen.

Även om jag nu har bytt publiceringsverktyg, kan resultatet i slutändan ändå bli att jag behöver lägga mindre tid på de tekniska lösningarna – bland annat tack vare den stora användarskara som utvecklar verktyg och tillägg. Det är en resurs som inte skall underskattas.

Den närmaste tiden kan emellertid vissa mindre störningar uppstå, men dessa borde vara av övergående karaktär.

Skulle någon behöva uppdatera sina RSS-flöden, så finns de här:


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

3 kommentarer till “Nytt publiceringsverktyg (igen)”


 1. 1 isecore

  Välkommen in i klubben 🙂

  Jag hade nåt liknande löfte. Faktiskt kan jag vara hårdnackat envis när det gäller en del saker, och jag tror att fasthållandet vid B2 var en sån sak. Jag föreställde mig dessutom att det skulle vara enorma mängder arbete, men det var ju faktiskt ganska smidigt. WordPress var ju den fula ankungen förut, men nu har det verkligen blommat ut. B2 känns väldigt antikt i jämförelse.

 2. 2 Stefan Rimm
  Twitter: @rimm

  Ja, jag blev också överraskad över hur enkelt (nåja, relativt sett) det var att importera sina inlägg från b2evo.

  Glatt överraskad blev jag också över enkelheten när det gäller installation av insticksprogram och liknande, samt hur pass mycket man faktiskt kan göra med alla dessa tillägg som finns tillgängliga.

  Jag har inte helt sluppit undan fulhacken, men på det hela taget känns WordPress som ett helgjutet system.

 3. 3 Bengt

  Stefan: Dessutom finns det en massa trevliga plugins som andra användare skapat så att man slipper fulhack. Helt klart är det nog så att WordPress har tagit ledningen ganska rejält när det gäller bloggverktyg just nu. Det känns litet som en standard är på väg…

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.