Avdammat

Jag håller så smått på att flytta inlägg från den gamla bloggen. Några smakprov på vad som har dammats av:

MåneI händelse av katastrof. Vad hade hänt om den första bemannade månlandningen hade slutat med att astronauterna blev strandsatta utan att kunna komma hem till jorden? Ett särskilt tal fanns skrivet, som hyllade de hjältar som snart skulle komma att falla.

Liten djävulOm svordomar och kraftuttryck i politiken. Den politiska debatten hårdnar, tonläget skruvas upp och många försöker göra sina stämmor hörda – då och då med ett lite mustigare språkbruk. Men kan man egentligen svära i den politiska debatten – och i så fall när, hur och varför?

StumfilmGammal film blir som ny – och ny blir som gammal. Gamla klassiker blir inte sällan föremål för nyinspelningar. Ibland är dessa bra, ibland är de inte fullt så lyckade. Medan stjärnregissörerna försöker bräcka varandra i fråga om spektakulära specialeffekter, ägnar sig dock andra filmare åt något helt annat – stumfilm.

Handbok för bloggare och cyberdissidenterBlogga för yttrandefriheten. Om den handbok för bloggare och cyberdissidenter som Reportrar utan gränser gett ut – på förekommen anledning. Det är nämligen inte överallt i världen som man kan använda nätet utan att bli föremål för övervakning, censur och förtryck.

WikipediaWikipedia – en encyklopedi och dess utmaningar. Wikipedia blir allt större och allt viktigare. Samtidigt som den stora mängden användare ger en svårslagen bredd och gör att felaktigheter ofta kan rättas på rekordtid, så får projektet oss att uppmärksamma frågor om hur kunskap samlas, organiseras och värderas.

Flyttarbetet fortsätter.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

Kanske relaterade inlägg

0 kommentarer till “Avdammat”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.