Nya tjänster: Rubrikportalen och Newsvine

RubrikportalenDet senaste tillskottet i växande floran av svenska pingcentraler, bloggportaler och aggregatortjänster är Rubrikportalen, som samlar rubriker och inlägg från allehanda RSS-flöden. Dessutom skall enligt uppgift användarna kunna prenumerera på flöden – ett slags aggregatorfunktionalitet enligt Bloglines-modell, alltså. För närvarande är Rubrikportalen märkt som en beta-version, med skarp drift planerad till 1 mars 2006.

NewsvineDessutom glunkas det om den nya sociala webbtjänsten Newsvine, bland annat hos Suburbia, Bryngfors.com, Frihetens vingar och 15 minuter. Skall man tro lovorden så har vi här att göra med en tjänst som kan åstadkomma åtskilligt när det gäller global nyhetsvärdering, -granskning och -konsumtion.

Frågan är dock om vi har att göra med ett alternativ, ett komplement eller ett bihang till traditionella media. För, som Patrick skriver i en kommentar hos Frihetens vingar:

[…] vad är det som diskuteras i 99% av fallen? Jo, nyhetsmediernas rapportering. Vad är det som fyller sajter som newsvine, memeorandum, digg, slashdot, theregister, bloggar? Jo, nyhetsmediernas rapportering. […]

I vilket fall som helst skall det bli intressant att se hur Rubrikportalen och Newsvine utvecklas, liksom alla de andra konkurrerande bloggportaler, aggregatorer och sociala applikationer som dyker upp i dessa dagar.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Nya tjänster: Rubrikportalen och Newsvine”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.