Lite mer LibraryThing

BöckerLibraryThing är som sagt en fiffig tjänst som låter användaren inte blott katalogisera sina böcker utan också etikettera (“tagga”) dem, för att på så sätt kunna sortera, visa och bläddra i såväl sitt eget som andras bokregister. För egen del har jag i skrivande stund katalogiserat ett par hyllor (drygt 100 böcker) sedan början av oktober; med hittillsvarande takt borde jag sålunda vara klar någon gång under 2008 (även om det förhoppningsvis går snabbare än så om jag bara får lite tid över…).

I vilket fall som helst har min bloggs högerspalt nu begåvats med en liten avdelning som slumpmässigt visar upp högt och lågt ur bokbeståndet.

Fungerar utmärkt i Firefox, men på grund av teckensnittskodningen (UTF-8) kan föråldrade webbläsare som Internet Explorer ha vissa problem med att visa svenska tecken. Det något snäva urvalet av böcker får däremot skyllas på tidigare nämnda sävlighet när det gäller katalogiserandet.

Se också…
LibraryThings Zeitgeist.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Lite mer LibraryThing”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.