Bra bokbinderi

BokBibi tipsar om Princeton Universitys samling med handinbundna böcker. Här ryms skapelser från 1100-talet fram till våra dagar; den ena snyggare än den andra – och alla påminner de om vilken roll som den materiella formen faktiskt kan spela.

Är då detta en utdöende konst, någonting som sakta försvinner i takt med att digitala medier vinner mark? Inte nödvändigtvis. Som hantverk, konst och hobby lever bokbinderiet än, och några nyare svenska band kan beskådas hos Kungl. biblioteket.

Se också…
The Book Arts Web, som utöver stiliga bokband också har en samling länkar till gör-det-själv-instruktioner för den händige.


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

Kanske relaterade inlägg

0 kommentarer till “Bra bokbinderi”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.