Bloggforum 3

Igår lördag var det alltså dags för höstens stora bloggbegivenhet, Bloggforum 3. Det blev en riktigt lyckad sammankomst där bloggare från när och fjärran (framför allt från när) fick möjlighet att bekanta sig med, eller bara iaktta, varandra i det så kallade verkliga livet. All heder åt arrangörerna Erik, Rebecca och Stefan, som hade dukat upp ett trevligt smörgåsbord med föredrag och paneldiskussioner.

Moz Hussains föredrag “Busting blogging myths – the present and future of blogging” var trevligt, även om såväl den djupare analysen som det kritiska förhållningssättet lyste med sin frånvaro – förmodligen på grund av den tydliga MSN-kopplingen. Mediapanelen med Elin Sandström, Helle Klein, Isobel Hadley-Kamptz och Sigge Eklund kunde också ha haft lite mer bett – mycket till debatt blev det i sanningens namn inte, trots att ämnet varit konstant i hetluften det senaste halvåret.

För egen del uppskattade jag nog mest Jyri Engeströms nätverksteoretiskt doftande föredrag om blogginlägg som sociala objekt. En stor del av behållningen av Bloggforumet låg nämligen just i möjligheten att få hälsa på alla trevliga människor som man tidigare bara mött genom bloggar och RSS-flöden – och vem vet, kanske ligger det något i Engeströms tankar kring blogginläggen som sociala objekt kring vilka nätverk bildas och utvecklas.

Se också…
vad tjänster som knuff.se och Technorati hittar om Bloggforum.

[ Detta inlägg har flyttats från en äldre version av bloggen. ]


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

Kanske relaterade inlägg

0 kommentarer till “Bloggforum 3”


  1. Ännu inga kommentarer
  1. 1 Loci.se » Novemberretrospektiv [...] tre år sedan gick Bloggforum 3 av stapeln, en tillställning som naturligtvis också bevistades av undertecknad. Hösten 2005 rådde…

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.