Ig Nobel-priset i litteratur 2005

Årets litteraturpristagare är utsedd!

Ja, det är ju inte Nobelpriset det handlar om, utan det något mindre prestigefyllda – men desto mer bisarra – Ig Nobel-priset. Vinnare blev inga mindre än de anonyma personerna bakom de så kallade Nigeriabreven – det vill säga spam som med löften om guld (och förmodligen också gröna skogar) försöker få godtrogna personer att investera sina surt förvärvade slantar i olika absurda projekt. Motiveringen lyder:

En burk spamThe Internet entrepreneurs of Nigeria, for creating and then using e-mail to distribute a bold series of short stories, thus introducing millions of readers to a cast of rich characters — General Sani Abacha, Mrs. Mariam Sanni Abacha, Barrister Jon A Mbeki Esq., and others — each of whom requires just a small amount of expense money so as to obtain access to the great wealth to which they are entitled and which they would like to share with the kind person who assists them.

Nu väntar världen på att få veta vem som vinner det riktiga litteraturpriset. På torsdag, en vecka senare än väntat, kommer förmodligen svaret.

[ Detta inlägg har flyttats från en äldre version av bloggen. ]


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Ig Nobel-priset i litteratur 2005”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.