Självskrivande text på Wikipedia?

Wikipedia-pusselbitFör en tid sedan skrev jag några rader om hur nätuppslagsverket Wikipedia blir allt mer pålitligt i takt med att allt större mängder användare allt snabbare korrigerar eventuella felaktigheter i artiklarna.

Frågan är om man kan ta det ett steg längre – och sätta alla dessa användare i arbete med att praktiskt taget skriva en hel artikel åt en.

En person som försökt ta reda på detta är Esquire-journalisten A. J. Jacobs. Via Kairosnews/Clancy’s blog letar jag mig fram till berättelsen om hur Jacobs nyligen lade upp en (medvetet tafflig) artikel på Wikipedia för att låta uppslagsverkets användare göra korrigeringar och ändringar. Faktafel, stavfel, stilistiska och dispositionsmässiga svagheter – allt blev föremål för wikipedianernas granskande blick.

Resultatet? Ta en titt på originalet, slutprodukten samt ändringarna, och döm själva!

Läs till exempel också…
Daniel Terdimans artikel på News.com.

[ Detta inlägg har flyttats från en äldre version av bloggen. ]


Etiketter: wiki, Wikipedia
Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Självskrivande text på Wikipedia?”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.