Nya sätt att katalogisera böcker

BöckerApropå ordning och reda i bokhyllan tipsar Internetbrus om nya sätt att organisera sin boksamling. Tjänster som Reader2 och LibraryThing erbjuder mycket mer än enbart möjligheten att göra långa listor över bokinnehavet (inte så värst spännande) och sneglar sålunda på de senaste nättrenderna som taggar/etiketter, sociala bokmärken och RSS-flöden (desto mer spännande). Här finns finesser som ger användaren möjligheter att sortera och visa sitt bokregister på alla möjliga sätt – och dessutom att upptäcka andra böcker och författare, boksamlare och boksamlingar.

(Reader2 är gratis; på LibraryThing måste man vara betalande medlem för att få registrera mer än 200 böcker.)

[ Detta inlägg har flyttats från en äldre version av bloggen. ]


Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Nya sätt att katalogisera böcker”


  1. Ännu inga kommentarer
  1. 1 LIBRIS på LibraryThing - Loci.se - Stefan Rimms blogg [...] Bokkatalogiseringstjänsten LibraryThing, nyligen omnämnd på denna blogg, har nu uppdaterats med fler biblioteksdatabaser. Tim Spalding, som ligger bakom tjänsten,…

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.