Hansson har blivit Rimm

brollopsbild.jpgI samband med vårt giftermål för ett par veckor sedan antog Anna-Maria och jag det gemensamma efternamnet Rimm, ett gammalt släktnamn på min hustrus sida. Närmare bestämt är det fråga om min hustrus mormors mors flicknamn, och vårt namnbyte har därför föregåtts av en del turer i såväl svensk som estnisk byråkrati – vilket tycks vara lätt hänt när det rör sig om ett namn som inte varit “aktivt” sedan 1800-talet. (Faktum är att min hustru på grund av regelverket var tvungen att ta namnet redan före bröllopet.) Nu är det emellertid äntligen klart, och vi heter sålunda bägge Rimm i efternamn.

[ Detta inlägg har flyttats från en äldre version av bloggen. ]


Etiketter: efternamn, namn
Prenumerera på denna blogg medelst RSS

0 kommentarer till “Hansson har blivit Rimm”


  1. Ännu inga kommentarer

Lämna en kommentar

You must login to post a comment.